Over Lerend netwerk 'Een transformator ben je nooit alleen. Over innoveren als sociaal ondernemer'

Lerend netwerk 'Een transformator ben je nooit alleen. Over innoveren als sociaal ondernemer'

Lerend netwerk 'Een transformator ben je nooit alleen. Over innoveren als sociaal ondernemer'

Wat is een lerend netwerk?

Een lerend netwerk is een interactief traject waarin je in vijf dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Je doet dit niet alleen: samen met 12 andere sociale ondernemingen (uit verschillende sectoren) leer je van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie.

Waarom deelnemen aan dit lerend netwerk?

De samenleving - en in het bijzonder de social profit - evolueert razendsnel. Je hebt niet alleen nieuwe, innovatieve mogelijkheden en oplossingen, de gebruiker heeft vaak ook andere verwachtingen dan vroeger. Het is dan ook een grote uitdaging om je organisatie in deze woelige tijden op koers te houden richting de toekomst. Tijdens dit lerend netwerk zullen we je onderdompelen in een innovatiebad op basis van 4 pijlers: getinspired, getconnected, getitdone en getsmarter.

Verwacht je aan: inspirerende sprekers, interactieve workshops, introductie in een netwerk van start-ups en nog veel meer! Doe mee en hou jouw sociale onderneming op koers richting een duurzame en innovatiegedreven organisatie. Aansluitend op dit lerend netwerk kun je ook verdiepingssessies volgen over deze thema’s.

Wat kan en weet je na afloop van dit lerend netwerk?

 • Je hebt een goede kennis over de toekomstige uitdagingen en voelt je geïnspireerd door de mogelijkheden die innovatieve oplossingen bieden voor jouw organisatie.
 • Je hebt kennis gemaakt met verschillende methodieken om met innovatie aan de slag te gaan. Zo zet je verdere stappen richting een innovatiegedreven organisatie waarbij iedereen aan boord is.
 • Start-ups zijn niet langer een ver-van-mijn-bedshow maar mogelijke partners om innovatieve oplossingen uit te proberen, te ontwikkelen of te implementeren.
 • Je hebt zicht op mogelijkheden om zelf oplossingen te vinden in je organisatie. Je weet ook hoe die te financieren of er een businessmodel voor op te zetten.
 • Je hebt een belangrijke stap gezet in een rol als (zorg-/welzijns)transformator die jouw organisatie kan coachen richting de toekomst.

Wanneer wordt dit lerend netwerk een succes?

 • Je popelt om in je eigen organisatie aan de slag te gaan met de principes van innovatiemanagement of hebt hier al stappen in gezet en wil verder groeien.
 • Je staat open om inzichten te delen én van gedachten te wisselen met gelijkgestemden.
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp.
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren.

Praktisch?

Waar: het lerend netwerk gaat van start in de regio Oost- en West-Vlaanderen in de directe omgeving van een station (tbc). 

Covid-19:  Gezien de huidige coronamaatregelen zijn we genoodzaakt de opstart van het bootcamp online in te richten. Samen met de expert/begeleider van het bootcamp treffen we de nodige voorbereidingen om de kwaliteit en de interactiviteit van de sessies te garanderen. Van zodra de maatregelen versoepelen, zullen we overschakelen naar fysieke bijeenkomsten. We gaan er echter vanuit dat we minstens tot april online zullen moeten werken.

Wanneer:

 • 30 april 2021: 10.00 tot 16.00 (Online)
 • 28 mei 2021: 10.00 tot 16.00 (Online)
 • 23 juni 2021: 10.00 tot 16.00 (Locatie tbc)
 • 24 september 2021: 10.00 tot 16.00 (Locatie tbc)
 • 29 oktober 2021: 10.00 tot 16.00 (Locatie tbc)

Investering deelname? 
Om een maximaal resultaat te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 550 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Interesse?
Schrijf in via de knop hiernaast. Enkele weken voor de start contacteren we jou nog om de verwachtingen en het verloop van het lerend netwerk toe te lichten. 

Groeilabz is een aanbod van:

VLAIO_001_labels_rechthoek_v1.png

Deze sessie i.s.m.:

Logo_Horizontaal_in4care_baseline.png

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens twee uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag