Over Bootcamp 'Strategisch medewerkersbeleid' (Gent)

Bootcamp 'Strategisch medewerkersbeleid' (Gent)

Waarom deelnemen aan dit bootcamp?

Organisaties die doorhebben dat medewerkers  de motor zijn van  de werking gaan best voor  een gedragen én onderbouwd medewerkersbeleid. Dit betekent niet enkel reageren op uitdagingen, maar deze idealiter anticiperen. Op een strategische manier aan de slag gaan met je medewerkersbeleid houdt in prioriteiten stellen, doelgericht en onderbouwd acties uittekenen én implementeren. Een strategische blik zorgt ervoor dat je niet enkel vandaag, maar ook morgen de juiste mensen aantrekt, blijvend motiveert en behoudt, en zo als organisatie blijvend je doel bereikt. 

In dit bootcamp gaan we aan de slag om je medewerkersbeleid te screenenprioriteiten te stellen, acties te formuleren en stakeholders te betrekken om stappen te zetten in de gewenste richting.

Dankzij de uitwisseling met andere organisaties krijg je nieuwe inzichten en kan je in de groep zaken aftoetsen.

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp?

Je leert:

 • Wat een strategisch medewerkersbeleid inhoudt, welke thema’s hierin belangrijk zijn en hoe die met elkaar verbonden zijn.
 • Meten om te weten. Je krijgt zicht op de kengetallen, metingen, bevragingen en (actie)onderzoeksmethodes die nuttig zijn als het gaat om strategie voor je medewerkersbeleid. Je bepaalt welke geschikt zijn voor je organisatie.
 • Zelf een (actie)onderzoek of meting uitvoeren bij medewerkers en andere stakeholders rond de gegevens en input die jij wil verzamelen.
 • De resultaten van je onderzoek presenteren en daar conclusies uithalen voor het medewerkersbeleid, met aandacht voor je doelpubliek (raad van bestuur, directieteam, personeelsvergadering, in de teams,…)
 • Een strategisch actieplan opstellen voor je medewerkersbeleid met bijbehorende planning.
 • Dit actieplan opvolgen en er mee voor zorgen dat het waargemaakt wordt.

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?

 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt. We verwachten dat je tussen twee sessies huiswerk maakt en daar ook anderen bij betrekt.
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp en zelf een trekkersrol opnemen. Je hebt beslissingsbevoegdheid inzake HR of komt samen met iemand die deze bevoegdheid heeft.
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren.
 • Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat je samen met een collega deelneemt. Deze collega sluit gratis aan. 

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats? 

Het bootcamp gaat van start in Gent, in het Bedrijvencentrum De Punt

OPGELET, de eerste sessie is een hele dag.

 • Sessie1: 19/10 van 09.30u tot 17.00u : kickoff moment 
 • Sessie 2: 16/11 van 13.30 tot 17 uur
 • Sessie 3: 14/12 van 13.30 tot 17 uur
 • Sessie 4: 18/01 van 13.30 tot 17 uur

Docenten?

Tom Vandooren, Kyrat

Doelgroep: directieleden, coördinatoren, HR-verantwoordelijken, teamleiders... van sociale ondernemingen, die het mandaat hebben om met het medewerkersbeleid aan de slag te gaan in de eigen organisatie.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis ticket 2de deelnemer Gratis
Standaard € 500,00

Deelnameprijs is exclusief btw.

Deel met anderen

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag