Over Bootcamp ‘Impactvolle samenwerking met bedrijven’ (Leuven)

Bootcamp ‘Impactvolle samenwerking met bedrijven’ (Leuven)

'Samenwerken met bedrijven die zich maatschappelijk engageren – wat zijn de mogelijkheden voor mijn sociale onderneming?'

Waarom deelnemen aan dit bootcamp?

Meer en meer bedrijven zetten in op acties van maatschappelijk engagement, vanuit hun MVO- en ‘ESG’-beleid (Environment, Social en Goverance). Dit kan op verschillende manieren. Het inzetten van de kennis en expertise van bedrijfsmedewerkers om samen met non-profit medewerkers een uitdaging uit de dagelijkse werking van de vzw op te lossen is een snelgroeiende vorm van ‘corporate volunteering’.  Bedrijven nemen een maatschappelijk engagement op en tegelijkertijd versterken ze hiermee ook de competenties van hun medewerkers. Een unieke ervaring waarbij beide werelden kennis delen, van elkaar leren én maatschappelijk een verschil maken. Deze vorm van vrijwillige inzet heet skills-based volunteering of competentiegebaseerd vrijwilligerswerk. 

Om als sociale onderneming goed in te spelen op de mogelijkheden van én de vragen voor samenwerking met bedrijven, ben je best voorbereid. Tijdens deze bootcamp krijg je inzichten in de trends, valkuilen en voordelen. Je gaat ook nadenken over welke vormen van samenwerking voor je organisatie het meest zinvol zijn. En je werkt aan een plan van aanpak om goed voorbereid en georganiseerd te zijn zodat je organisatie veel voordelen haalt uit samenwerkingen met bedrijven.

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp?

 • je leert bij over de verschillende mogelijkheden en voordelen van samenwerken met bedrijven
 • Je leert over competentiegebaseerd vrijwilligerswerk (skills-based volunteering) en employee/corporate volunteering en de voordelen hiervan voor je organisatie
 • Je identificeert mogelijke projecten voor competentiegebaseerd vrijwilligerswerk, die beantwoorden aan een nood van je organisatie
 • Je hoort een getuigenis van een bedrijf dat inzet op verschillende manieren van maatschappelijk engagement en samenwerking met sociale organisaties
 • Je maakt een plan van aanpak om keuzes te maken en als organisatie goed voorbereid te zijn zodat een samenwerking de gewenste voordelen oplevert

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?

 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt.
 • Je staat (idealiter) voor een concrete uitdaging of kampt met een praktisch vraagstuk dat aansluit bij dit thema of je wilt inspiratie over hoe je hier in de toekomst mee aan de slag kan.
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp.
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren.

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats?

Het bootcamp gaat van start in Leuven, in Provinciehuis Vlaams Brabant

OPGELET, de eerste sessie is een hele dag.

 • Vrijdag 20/10/2023 van 09.30u tot 17.00u : kickoff 
 • Vrijdag 17/11/2023 van 09.30u tot 13.00u 
 • Vrijdag 15/12/2023 van 09.30u tot 13.00u - ONLINE
 • Vrijdag 19/01/2024 van 09.30u tot 13.00u

Docenten?

Mieke Nieuwdorp, Engage4

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
2de deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis
Standaard € 500,00

Deelnameprijs is exclusief btw

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag