Over Bootcamp 'Proeven van Lean management' (Antwerpen)

Bootcamp 'Proeven van Lean management' (Antwerpen)

Dit bootcamp is volzet en zal later hernomen worden.

Waarom deelnemen aan dit bootcamp?

Lean gaat over ‘toegevoegde waarde’en biedt een methodiek die organisaties toelaat om kritisch de eigen processen te bekijken. 

Tijdens deze LEAN bootcamp trainen we de tools om de kern- en ondersteunende processen van jouw organisatie efficiënter en effectiever te maken. Hierbij wordt de kwaliteit van de dienstverlening steeds voorop gesteld. Het bootcamp is gebaseerd op een bruisende mix van wetenschappelijk onderzoek, massa’s praktijkvoorbeelden en vooral heel veel oefeningen. We helpen jouw organisatie om blessurevrij flink en fit te worden.  
  

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp?

 • "the basics”: introductie in de wereld van verspilling en kennismaking met de gereedschapskist van tools en technieken waarmee je concreet aan de slag gaat.
 • "The flow" : in kaart brengen van je huidige en gewenste processen. Je gaat aan de slag met het schildpaddiagram, zwembaddiagram en Value stream map.
 • "Interval": om je flow te verbeteren ga je aan de slag met TAKT-tijden en varianties in processen.
 • "Error free": Je processen zijn uitgeschreven, maar nu wil je ook dat ze worden opgevolgd. Nadat je kritische punten hebt bepaald ga je indicatoren bepalen
 • " Client centred": Met je Lean-bril op kijk je anders naar je klanten. Je leert de bril van de klanten op te zetten aan de hand van proxyvariabelen. Je bepaalt op welk niveau van klantgerichtheid je wilt functioneren. Er zijn drie niveaus die je met hulp van het Kano-model kunt invoeren. Na deze sessie heb je deze in de vingers.

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?

 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt.
 • Je staat (idealiter) voor een concrete uitdaging of kampt met een praktisch vraagstuk dat aansluit bij dit thema
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp.
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren.

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats?

Het bootcamp gaat door in Antwerpen bij Hopper vlakbij Berchem Station.

OPGELET, de eerste sessie is een hele dag.

 • Dinsdag 17/10/23 van 09.30u tot 17.00u : kickoff moment
 • Dinsdag 14/11/23 van 13.30u tot 17.00u
 • Dinsdag 12/12/23 van 13.30u tot 17.00u
 • Dinsdag 16/01/24 van 13.30u tot 17.00u

Docent? 

Maddy Silverans, docent Zorgondersteuning vzw

logo Zorgondersteuining

Aanmelden

Geen tickets beschikbaar. Wil je op de reservelijst worden gezet?

Ja, zet mij op de reservelijst

Prijzen

Deelnameprijs is exclusief btw

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag