Over Bootcamp 'De kracht van Samenwerken' (Leuven)

Bootcamp 'De kracht van Samenwerken' (Leuven)

Waarom deelnemen aan dit bootcamp? 

Intersectoraal samenwerken is een krachtig instrument. Het laat sociale ondernemingen toe om samen een integrale aanpak te ontwikkelen rond complexe maatschappelijke uitdagingen, of de kwaliteit en toegankelijkheid van de dienst- en hulpverlening voor (kwetsbare) burgers te verhogen. Door gericht onze expertise te bundelen, bouwen we dus verder aan bruggen tussen sectoren, beleidsdomeinen of beroepsgroepen.  

Maar dat betekent uiteraard niet dat de vele voordelen van samenwerking ons in de praktijk zomaar komen aangevlogen. Elke samenwerking heeft een eigen dynamiek en brengt vaak heel uiteenlopende belangen, visies en verwachtingen aan de oppervlakte. Het vormt tegelijk de kracht én een mogelijke valkuil voor het uitbouwen van een effectieve samenwerking.  

In dit bootcamp versterken we de kennis en vaardigheden van de deelnemers om de juiste randvoorwaarden te creëren voor sterke samenwerkingsverbanden. 

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp? 

Je leert: 

 • Je kiest bij elke uitdaging voor de meest geschikte vorm van samenwerking. 
 • Je bakent prioriteiten af en vertaalt die in concrete acties om zelf aan de slag te gaan. 
 • Je zorgt mee voor de juiste sturing of coördinatie binnen een samenwerkingsverband. 
 • Je ziet de opportuniteiten om te bouwen aan vertrouwen tussen partners en draagvlak te creëren. 
 • Je maakt van het netwerk ook een hefboom om ook de eigen doelstellingen als partnerorganisatie te realiseren (what’s in it for us). 
 • Je houdt de stem en leefwereld van burgers of hulpvragers in beeld doorheen het hele proces van samenwerken met andere organisaties. 
 • Je leert jezelf positioneren ten aanzien van een aantal spanningsvelden die met samenwerken gepaard gaan. 
 • Je ontwikkelt samen met anderen een gedeelde taal rond een specifieke uitdaging of doelgroep. 

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?  

 • Je staat (idealiter) voor een concrete uitdaging of kampt met een praktisch vraagstuk dat aansluit bij dit thema
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren
 • Je bent bereid om voor elke sessie een korte voorbereiding te maken en na te denken over een aantal sleutelvragen die ruim op voorhand door de docent worden meegegeven
 • Je legt tijdens de sessies een open en lerende houding aan de dag zodat alle deelnemers ook elkaar kunnen inspireren

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats? 

Het bootcamp gaat van start in Leuven, in het Provinciehuis, 5min stappen van het station.

OPGELET, de eerste twee sessies is een volledige dag.

 • Dinsdag 7/03 van 09.30u tot 17.00u : kickoff moment 
 • Maandag 24/04 van 9.30u tot 17.00u
 • Maandag 8/05 van 9.30u tot 13.00u

Covid-19: We houden steeds rekening met de maatregelen die van kracht zijn. Indien deze maatregelen fysieke bijeenkomsten verbieden of ontmoedigen, zullen we overschakelen op online bijeenkomsten. 

Docenten? 

Joris De Corte - Over de Muur (adviesbureau rond intersectorale samenwerking) en Universiteit Gent  (Vakgroep Sociaal Werk & Sociale Pedagogiek) 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
2 de deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis
Standaard € 500,00

Deelnameprijs is exclusief btw

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 650 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag