Over Bootcamp 'Financieel management als sleutel tot sociaal ondernemerschap' (Gent)

Bootcamp 'Financieel management als sleutel tot sociaal ondernemerschap' (Gent)

Bootcamp 'Financieel management als sleutel tot sociaal ondernemerschap' (Gent)

Waarom neem je deel?

Innovatieve financieringsvormen binnen sociale ondernemingen (bv. vraaggestuurde financiering, hybridisering, pay-for-succesmethoden zoals social impact bonds) maken dat jij als (financieel) verantwoordelijke van een sociale onderneming een kennissprong moet maken inzake alternatieve financieringstechnieken. Heb jij als manager of bestuurder van een sociale ondernemingen niet meteen een financieel-economische achtergrond? Heb je nood aan begeleiding die jou inzicht geeft in hoe je de financiële performantie van jouw onderneming kan monitoren: rendabiliteit, liquiditeit, solvabiliteit, cash-flowmanagement? Heb je goesting om op termijn meer gefundeerde beslissingen te nemen in jouw organisatie? Dan ben jij onze ideale kandidaat! 

Heb jij wél al ervaring met bovenstaande, maar wil je die kennis verdiepen of erover in interactie gaan met anderen? Dan is ons aanbod voor gevorderden iets voor jou. 

Na afloop van de bootcamp, heb je of weet je:

 • De cijfers van je onderneming echt te begrijpen. 
 • Begrotingen, budgetten, balansen en financiële rapportages opstellen, lezen en interpreteren
 • De belangrijkste financiële KPI’s voor je onderneming monitoren en bijdragen aan het mitigeren van de risico’s voor de organisatie. 
 • Een gesprek aangaan met financiële collega’s en/of boekhouders
 • Gefundeerde beslissingen nemen m.b.t. investeringen.

Wanneer wordt deze bootcamp voor jou én voor ons een succes? 

Een bootcamp vraagt inzet van alle deelnemers. Jouw actieve inzet tijdens de verschillende bijeenkomsten is daarom cruciaal. Ook tussendoor ga je met de materie aan de slag binnen je eigen organisatie.  

Dit bootcamp is geknipt voor het management en bestuur van sociale ondernemingen zonder veel financieel-economische achtergrond maar ook voor diegene die zijn/haar kennis van financieel management wil updaten. 

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifiek proces, plan of tool op maat. Dit doe je niet alleen, maar samen met zeven andere sociale ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. 

Wat mag je verwachten?

 • Een collectief traject van vijf halve dagen in een vaste groep met zeven andere deelnemers.
 • Een praktische vorming op basis van jouw eigen project onder professionele begeleiding.
 • Ervaringsdeling van de praktijkkennis met de medecursisten.
 • Begeleiding op maat met twee uur extra individuele coaching.
 • Intersectorale praktijkvoorbeelden als inspiratiebron voor innovatief denken. 
 • Doorvertaling in reflectie, visieontwikkeling en implementatie in de eigen organisatie.
 • Een intersectoraal lerend en dynamisch netwerk van sociale ondernemingen.

Praktisch?

Waar: de bootcamp gaat van start in Gent in de directe omgeving van een station

Covid-19:  Gezien de huidige coronamaatregelen zijn we genoodzaakt de opstart van het bootcamp online in te richten. Samen met de expert/begeleider van het bootcamp treffen we de nodige voorbereidingen om de kwaliteit en de interactiviteit van de sessies te garanderen. Van zodra de maatregelen versoepelen, zullen we overschakelen naar fysieke bijeenkomsten. We gaan er echter vanuit dat we minstens tot april online zullen moeten werken.

Wanneer:

 • 29 maart 2021: 13.30 tot 17.00
 • 19 april 2021: 13.30 tot 17.00 
 • 10 mei 2021: 13.30 tot 17.00 
 • 7 juni 2021: 13.30 tot 17.00 
 • 28 juni 2021: 13.30 tot 17.00 

Begeleiders: deze bootcamp wordt georganiseerd in samenwerking met het financieel team van Moore. Begeleider van dienst is Joost Baert.

Investering deelname? 
Je betaalt 500 euro (excl. btw). Om de theoretische groei en de vertaalslag te maken in je eigen onderneming, stimuleren we dat er twee medewerkers van je organisatie deelnemen. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.
Interesse?
Schrijf in via de knop hiernaast. 

Groeilabz is een aanbod van:

VLAIO_001_labels_rechthoek_v1.png

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag