Over Bootcamp 'Duurzaamheidsverslag' (Leuven)

Bootcamp 'Duurzaamheidsverslag' (Leuven)

Waarom deelnemen aan dit bootcamp?

Niet enkel beursgenoteerde bedrijven maar ook sociale ondernemingen worden steeds meer bevraagd over hun transparantie en verantwoordelijkheid op het gebied van milieu, mens en bestuur. Het succes van een onderneming wordt niet langer bepaald door enkel nog de financiële gegevens, maar ook door haar impact op de maatschappij en de manier waarop de onderneming geleid wordt. Zo publiceerde de Europese Commissie recent nog de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), om standaarden te bepalen over de inhoud van de gerapporteerde duurzaamheidsinformatie in alle lidstaten, weliswaar alleen verplicht voor grote bedrijven maar kan een inspiratie zijn voor elke organisatie. 

We maken allemaal een verschil, positief maar soms ook negatief. Via een duurzaamheidsverslag (of communicatie over duurzaamheid in de brede zin) kan jouw onderneming concreet staven op welke manier de dienstverlening een positieve sociale en ecologische impact creëert, maar evenzeer helder communiceren welke obstakels nog ervaren worden of welke opportuniteiten er liggen. Dit verslag is een uitstekende manier om de balans op te maken waar je voor staat, hoe jouw organisatie het verschil maakt, en het stemt tot nadenken hoe gericht(er) actie te ondernemen om duurzaamheid ten volle te integreren in jouw strategie. Meten is immers weten.

Wil jij meer weten over wat een duurzaamheidsverslag kan betekenen voor jouw onderneming en hiermee concreet aan de slag gaan? Dan is dit bootcamp iets voor jou! 

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp?

Je leert…

  • Het strategisch belang van een duurzaamheidsrapportering voor jouw onderneming.
  • De link leggen naar de SDG’s en de verwachtingen van de Vlaamse overheid.
  • Opmaken van een inventaris van wat je onderneming al heeft of wat er leeft en identificeren waar nog werk op de plank ligt.
  • In kaart brengen van de belanghebbenden (stakeholders) en hoe je kan bevragen wat zij belangrijk vinden voor jouw organisatie.
  • Missie/visie/strategie/doelstellingen/acties van de organisatie m.b.t. duurzaamheid naast deze verwachtingen te leggen en opportuniteiten tot het versterken van ervan te bepalen.
  • Onderscheid te maken waarover je moet en waarover je mag communiceren zodat communicatie (nog meer) focus krijgt.
  • Op welke manier jouw impact het best tot uitdrukking komt, in een indicator of een verhaal.

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?

  • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt.
  • Jouw organisatie gelooft in het strategisch belang van een duurzaamheidsverslag en staat voor de concrete uitdaging hiermee aan de slag te gaan. 
  • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp.
  • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren.

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats?

Het bootcamp gaat van start in Leuven, in het Provinciehuis Vlaams Brabant.

OPGELET, de eerste sessie is een hele dag.

  • Vrijdag 20/10 van 09.30u tot 17.00u : kickoff 
  • Vrijdag 17/11 van 13.30u tot 17.00u 
  • Vrijdag 19/01 van 13.30u tot 17.00u 

Docenten?

Ilse Moens, Onafhankelijk consultant in duurzaamheid.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis ticket 2de deelnemer (zelfde organisatie) Gratis

Deelnameprijs is exclusief btw

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 650 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag