Over Bootcamp 'Cybersecurity' (Brussel)

Bootcamp 'Cybersecurity' (Brussel)

Waarom deelnemen aan dit bootcamp?

Steeds meer ondernemingen worden slachtoffer van een cyberaanval. Dit bootcamp biedt niet alleen een cursus 1e hulp bij een cyberaanval, maar leert jou ook een stappenplan te ontwerpen om een cyberaanval te voorkomen. Aan de hand van herkenbare cases leer je begrijpen waar het mis kan gaan. Je bekijkt cyberplannen van andere organisaties en neemt samen met externe cyberexperten actie voor een cyberplan op maat van jouw organisatie. Bovendien kom je te weten hoe de cybersecurity van jouw organisatie in te zetten als belangrijke verkoopstroef. Een sterk cybersecuritybeleid wekt immers vertrouwen op bij gebruikers, klanten én leveranciers. Het zorgt voor businesscontinuïteit en risicomanagement en geeft je onderneming veerkracht en een professionele uitstraling. Onmisbaar voor een toekomstgerichte onderneming.

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp?

 • Technologie voor dummies: Je krijgt een update van de basisbegrippen rond privacy en cybersecurity en je leert dit thema te bespreken.
 • 1e hulp bij een cyberaanval: Hoe stop je een cyberaanval zo snel mogelijk? Hoe vind je de oorzaak? Welke autoriteiten kan/moet je verwittigen?
 • Ontwerp een cyberplan: Je leert hoe je de IT-infrastructuur van je organisatie inventariseert, hoe je toegang kan afschermen, je netwerk kan splitsen en je website kan beveiligen.
 • Sensibiliseer je teamleden en gebruikers: Technisch mag je onderneming uiterst beveiligd zijn, uiteindelijk is deze beveiliging zo sterk als de zwakste schakel. Ontwikkel samen een eenvoudige gedragscode.
 • Financiële steun: Er staan tal van externe experts voor je klaar. Ontdek ook op welke financiële steun je beroep kan doen. Je cybersecurity versterken doe je echt niet alleen.

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?

 • Dit bootcamp is zowel voor bestuurders, leidinggevenden als voor IT-specialisten. We zorgen ervoor dat iedereen mee is en kan leren van elkaar.
 • Aangeraden wordt om indien mogelijk met meerdere mensen van één organisaties deel te nemen, zo kan je meteen samen aan de slag.
 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt 
 • Je staat (idealiter) voor een concrete uitdaging of kampt met een praktisch vraagstuk dat aansluit bij dit thema 

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats?

Het bootcamp gaat van start in Brussel, in de directe omgeving van het station:   

 • Sessie 1: 16/11 van 9.30u tot 13u
 • Sessie 2: 30/11 van 9.30u tot 13u
 • Sessie 3: 18/01/2023 van 9.30u tot 13u
 • Sessie 4: 10/02/2023 van 9.30u tot 13u
 • Sessie 5: 3/03/2023 van 9.30u tot 13u

Covid-19: We houden steeds rekening met de maatregelen die van kracht zijn. Indien deze maatregelen fysieke bijeenkomsten verbieden of ontmoedigen, zullen we overschakelen op online bijeenkomsten. 

Docenten?

Tine Holvoet, Verso beleidsadviseur ondernemen en innoveren coördineert dit bootcamp. Externe experts versterken jou en je organisatie met de laatste inzichten op dit thema. I.s.m. VLAIO.

NIEUW: Erkende maatwerkbedrijven kunnen vanaf nu een beroep doen op VLAIO steun rond cybersecurity!

Vanaf nu biedt VLAIO het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren ook ondersteuning aan maatwerkbedrijven. Eerder genoten enkel KMO’s van dit aanbod. Tijdens een cybersecurity verbetertraject helpt één van de 9 erkende dienstverleners de beveiliging van jouw onderneming te verbeteren.

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
2de deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis
Standaard € 500,00

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag