Over Bootcamp: Duurzaam ondernemen (Antwerpen)

Bootcamp: Duurzaam ondernemen (Antwerpen)

Bootcamp: Duurzaam ondernemen (Antwerpen)

Waarom deelnemen aan dit bootcamp? 

Duurzaamheid wordt een steeds prominenter aandachtspunt voor sociale ondernemingen. Zowel vanuit de samenleving als vanuit de overheid wordt hier (terecht) toenemend aandacht voor gevraagd. Het gaat dan over het omgaan met schaarse grondstoffen, zuinig energieverbruik, investeren in menselijk kapitaal, inzetten op vernieuwende partnerschappen…. Met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals - SDG’s) is dit alles in een enorme versnelling gekomen en is een bruikbaar duurzaamheidskader uitgewerkt. 

Dankzij de interactieve begeleiding tijdens dit bootcamp, creëer jij een kompas op maat voor een duurzaam en toekomstbestendig beleid voor je sociale onderneming. We vertrekken daarbij vanuit de 5 pijlers van duurzaamheid: People, Prosperity, Peace, Partnership & Planet.  

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp? 

Je leert:  

 • Een praktijkgerichte aanpak uitwerken voor een efficiënt verduurzamingsproces op jouw werkvloer  
 • De inhoud van de VN Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling (5 P’s + 17 SDG’s) als breed duurzaamheidskader hertalen op maat van jouw sociale onderneming  
 • Het beleids- en actieplan van jouw sociale onderneming kritisch evalueren op basis van de SDG’s
 • Het samenspel tussen duurzame ontwikkeling en vrede (agressie en conflictbemiddeling), maar ook tussen ethiek en goed bestuurlijk beleid onder de knie krijgen. 

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?  

 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt 
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken dit onderwerp 
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren  

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats? 

Het bootcamp gaat van start in Antwerpen, in de directe omgeving van het centraal station 

 • Donderdag 19/05 
 • Donderdag 09/06 (online
 • Donderdag 23/06 (online)
 • sessie 4: samen met de deelnemers te bepalen (online)
 • sessie 5: samen met de deelnemers te bepalen

Alle sessies vinden plaats van 9.30u tot 13.00u 

Covid-19: We houden steeds rekening met de maatregelen die van kracht zijn. Indien deze maatregelen fysieke bijeenkomsten verbieden of ontmoedigen, zullen we overschakelen op online bijeenkomsten. We doen dit steeds in nauw overleg met de docent. 

Docent?  

Peter Wollaert van Cifal Flanders 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
2de deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis
Standaard € 500,00

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag