Sprekers bij Bootcamp 'Aan de slag met impactevaluatie" (Antwerpen)

Bootcamp 'Aan de slag met impactevaluatie" (Antwerpen)

Over de sprekers

  1. Els De Waele

    Els De Waele

    Els De Waele studeerde in 2012 af als Master of Science in het Sociaal Werk aan UGent. Hierop ging ze aan de slag als onderzoeker, eerst aan de vakgroep sociologie van UGent, vervolgens aan de vakgroep sociologie van UA. In haar onderzoek verdiepte Els zich in de onderwerpen sociale activering, vrijwilligerswerk en het maatschappelijk middenveld.

    Sedert 2021 is Els stafmedewerker bij SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Gedurende anderhalf jaar zette ze vanuit SAM als onderzoeker mee haar schouders onder een gezamenlijk onderzoeksproject met UA, KdG en KU Leuven. De doelstelling van dit onderzoeksproject was om tot visie- en praktijkontwikkeling te komen rond impactevaluatie en impactgedreven handelen op maat van het sociaal werk.

    Momenteel zet Els als stafmedewerker bij SAM samen met de onderzoekspartners in op de valorisatie van de inzichten uit het impactonderzoeksproject. Daarnaast staat ze in voor dossieropbouw rond actuele maatschappelijke thema’s die een weerslag hebben op mensen in maatschappelijk kwetsbare posities in het kader van politiserend sociaal werk, en biedt ze via vorming ondersteuning in de professionalisering van het opbouwwerk. 

  2. Jan Depauw

    Jan Depauw

    Jan Depauw is een ervaren sociaal werker en gepassioneerde onderzoeker. Na zijn opleiding tot maatschappelijk assistent heeft hij 22 jaar gewerkt als sociaal werker bij het OCMW van Antwerpen. Hier heeft hij een schat aan ervaring opgedaan en een diepgaande kennis van het sociale werkveld ontwikkeld. 

    Zijn kennis en expertise op het gebied van sociaal werk heeft hij verder uitgebreid door het behalen van zijn master in sociaal werk en zich vervolgens te richten op sociaalwerkonderzoek. Hij werkt ondertussen 12 jaar als onderzoeker bij het onderzoekscentrum Social Inclusie van de Karel de Grote Hogeschool en als lector Sociaal Werk aan de professionele bacheloropleiding Sociaal Werk van dezelfde Hogeschool. Daarnaast is hij als vrijwillig medewerker verbonden aan de Universiteit Antwerpen waar hij scripties begeleidt en gastcolleges verzorgt. 

    Als onderzoeker gaat zijn interesse en expertise vooral uit naar impactevaluatie in sociaal werk. Hij heeft de voorbije jaren zich bijzonder ingezet om de effecten van sociale interventies te meten en te evalueren. Tussen januari 2021 en oktober 2022 was hij als onderzoeker betrokken bij de Sterk Sociaal Werk-actie impactevaluatie aan de Universiteit Antwerpen. Dit onderzoek heeft geleid tot een visienota op impactevaluatie, waarin krachtlijnen worden geschetst, en een rapport dat bevindingen uit een wetenschappelijke literatuurstudie combineert met ervaringen opgetekend in een lerend netwerk. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deelnameprijs is exclusief btw

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 650 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag