Programma van Groeilab digitalisering: van ambitie tot adoptie (Leuven)
Groeilab digitalisering: van ambitie tot adoptie (Leuven)
Programma van Digitalisering: van ambitie tot adoptie
Dag 1, maandag 10 maart | |
13:30 - 17:00 | Sessie 1: De bomen en het bos |
Dag 2, maandag 31 maart | |
13:00 - 17:00 | Sessie 2: Mist over de campagne |
Dag 3, maandag 28 april | |
13:00 - 17:00 | Sessie3: De mens, het enige ijkpunt |
-
Deze sessie behandelt 3 onderdelen:
- Hoe definiëren we voor elk project welke ambities we nastreven en welke jobs daarvoor (digitale) ondersteuning vereisen?
- Digitale transformatie is een werk van lange adem. Daarom bekijken we ons project als een halte op een langer traject.
- We leggen de verschillende projecten naast elkaar en maken een eerste inschatting van de belasting die de globale portfolio zal leggen op de organisatie.
-
Wanneer is een digitaal project succesvol en hoe kunnen we in nauw contact met de gebruiker impact realiseren. Deze sessie behandelt opnieuw 3 onderdelen:
- Het team moet een duidelijk afgebakende ruimte hebben om haar ding te doen: essentieel in design is een helder doel, maar zeker ook een set duidelijke randvoorwaarden.
- We brengen de risico’s systematisch in kaart en omzeilen of elimineren ze. Daarnaast gebruiken we de Return on Investment als leidraad in de keuze van elke volgende stap.
- Ten slotte fitten we onze designaanpak in de juiste organisatie, we vervellen onze cultuur richting impact, love en trust.
-
In deel 3 gaan we verder in op de menselijke kant van het digitale project. De mens als gebruiker, en de mens als speler in het team. Deze laatste collectieve sessie behandelt opnieuw 3 onderdelen:
- Rode draad doorheen het hele traject is de communicatie en hoe we op een agile manier in elke stap alle nodige mensen betrekken.
- Om nauw samen te kunnen werken, moeten we over cruciale beslissingen kunnen discussiëren en dus een gezamenlijke basiskennis hebben. We definiëren de 8 cruciale teamcompetenties van een digitaal team.
- De teams opereren uiteraard niet op een eiland, maar werken samen met partners en functioneren binnen een organisatie. Ook een geschikte organisatiestructuur en een aangepast HR-beleid zijn een sine qua non.
Wat is een leerlab?
De vertrouwde Bootcamps hebben we omgedoopt tot 'Leerlabs'. Zelfde vertrouwde recept onder een nieuwe naam!
Een leerlab is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.
Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.
Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.
Inschrijven?
Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 650 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.
Schrijf in via de knop hierboven. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.