Over Leerlab 'Verandermanagement' (Antwerpen)

Leerlab 'Verandermanagement' (Antwerpen)

Leerlab 'Verandermanagement' (Antwerpen)

Waarom deelnemen aan dit leerlab? 

Dit leerlab verdiept zich in "hoe" je als leidinggevende best verandering aanpakt voor jouw specifieke context en versterkt  je leiderschapscompetenties in (complexe) veranderingsprocessen, ook als het lastig wordt. 

Verandering is vandaag een constante: digitalisering van administratieve processen, installeren van cyberveiligheid, aan de slag met een duurzaamheidsbeleid, hervorming van de organisatiestructuur, uitbreiding door een nieuwbouw. Als leidinggevende binnen je organisatie of team heb je een belangrijke rol bij het vormgeven en implementeren van verandering. Je hebt vaak een eerste idee over wat er moet gebeuren. Maar dan komt de grootste uitdaging: hoe maak je dit concreet en hoe creëer je betrokkenheid en openheid bij anderen – of bij jezelf – voor het nieuwe verhaal? Het succes van veranderingen hangt namelijk niet alleen af van de kwaliteit van de doelen en oplossingen, maar ook van de manier waarop je je medewerkers betrekt bij het proces. Zij zijn immers de experten op hun domein en in tijden van verandering en budgetvermindering is hun inbreng, expertise en engagement belangrijk om vernieuwende, haalbare en vooral gedragen veranderdoelen en - acties uit te zetten. 

Wat kan en weet je na afloop van dit leerlab? 

Je leert: 

 • Een analyse te maken van wat er speelt in je organisatie en welk soort veranderproces nodig is. 
 • Een participatieve veranderaanpak of –trajectop te stellen rekening houdend met menselijke en inhoudelijke aspecten. 
 • Op een inspirerende manier mensen zich betrokken te laten voelen in een verandering. 
 • Meer zelfbewust over je eigen emoties, valkuilen en noden in verandering.
 • Innovatieve en participatieve methodieken en instrumenten hanteren, die je kan inzetten in een verandertraject. 
 • Welke rol, houding en competenties je kan opnemen als leidinggevende in een veranderingstraject, ook als het moeilijk wordt. 
 • Wendbaar te blijven tijdens deimplementatie van de verandering. 

Wanneer wordt dit leerlab een succes?  

 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit leerlab: je haalt eruit wat je erin steekt 
 • Je staat (idealiter) voor een concrete uitdaging/verandering of kampt met een praktisch vraagstuk dat aansluit bij dit thema 
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp 
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren   

Waar en wanneer vindt het leerlab plaats? 

Het leerlab gaat van start in Antwerpen, vlakbij het station.

 • Dinsdag 15/10/2024 van 09.30u tot 17.00u : kickoff moment
 • Dinsdag 19/11/2024 van 09.30u tot 17.00u
 • Dinsdag 10/12/2024 van 09.30u tot 13.00u

Docenten? 

Roel Van Caenegem doorbraakarchitect van Tweeperenboom. 

Wat zeggen anderen?

Process, Innovation & Planet Manager Lars Dedobbeleer nam deel aan het Groeilabz-bootcamp over verandermanagement. Zijn belangrijkste les? Dat lees je hier!

05-2022_verso_groeilabz_testimonials_lars

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 650,00
Tweede deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis

Deelnameprijs is exclusief btw.

Wat is een leerlab?

De vertrouwde Bootcamps hebben we omgedoopt tot 'Leerlabs'. Zelfde vertrouwde recept onder een nieuwe naam!

Een leerlab is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 650 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hierboven. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.