Over Bootcamp ‘Digitaal is het nieuwe normaal: hoe inbedden in je organisatie?’ (Antwerpen - 2021)

Bootcamp ‘Digitaal is het nieuwe normaal: hoe inbedden in je organisatie?’ (Antwerpen - 2021)

Bootcamp ‘Digitaal is het nieuwe normaal: hoe inbedden in je organisatie?’ (Antwerpen - 2021)

Waarom neem je deel?

Technologische innovaties en digitale transformatie zijn al lang niet meer voorbehouden voor de industrie alleen. De afgelopen decennia zagen we de digitalisering alle aspecten van onze samenleving beïnvloeden. Deze digitalisering heeft impact op gedrag en verwachtingen van mensen, op manieren van werken en organisatiemodellen, maar ook op hoe mensen diensten beleven
 
Digitale technologie brengt grote veranderingen én kan helpen om het werk performanter te organiseren, ook voor sociale ondernemingen. Daarom is het van groot belang om de impact van digitale technologie op jouw sociale onderneming te kunnen inschatten. De juiste tools goed kunnen inzetten, zorgt voor betere resultaten en een grotere maatschappelijke impact. 

Heeft jouw organisatie nood aan een digitale transformatie? Heb je goesting om te werken aan de bouwstenen van jouw digitale strategie? Dan is deze bootcamp het geknipte traject voor jou! 

Na afloop van de bootcamp, heb je of weet je:

 • Een digitale strategie te ontwikkelen in lijn met de strategie van je organisatie.
 • Welke methodes het best geschikt zijn om de digitale uitdagingen binnen jouw onderneming in kaart te brengen én er antwoorden op te formuleren. 
 • Je medewerkers te motiveren om digitaal leiderschap op te nemen.
 • De transformatie op de werkvloer vooruit te stuwen en verantwoordelijkheid op te nemen als digitale leider.
 • Interne samenwerking i.f.v. het digitaal project over de verschillende beleidsdomeinen in goede banen te leiden. 

Wanneer wordt deze bootcamp voor jou én voor ons een succes? 

Een bootcamp vraagt inzet van alle deelnemers. Jouw actieve inzet tijdens de verschillende bijeenkomsten is daarom cruciaal. Ook tussendoor ga je met de materie aan de slag binnen je eigen organisatie.  

Idealiter worstel je met een concrete uitdaging of vraagstuk. Vanuit je functie kan en mag je meedenken over deze verandering. Daarnaast heb je een goed zicht op het reilen en zeilen in je organisatie om de nodige inzichten en handvaten uit het bootcamp te delen en te implementeren. 

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifiek proces, plan of tool op maat. Dit doe je niet alleen, maar samen met zeven andere sociale ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. 

Wat mag je verwachten?

 • Een collectief traject van vijf halve dagen in een vaste groep met zeven andere deelnemers.
 • Een praktische vorming op basis van jouw eigen project onder professionele begeleiding.
 • Ervaringsdeling van de praktijkkennis met de medecursisten.
 • Begeleiding op maat met twee uur extra individuele coaching.
 • Intersectorale praktijkvoorbeelden als inspiratiebron voor innovatief denken. 
 • Doorvertaling in reflectie, visieontwikkeling en implementatie in de eigen organisatie.
 • Een intersectoraal lerend en dynamisch netwerk van sociale ondernemingen.

Praktisch?

Waar: de bootcamp gaat van start in Antwerpen in de directe omgeving van het station

Covid-19:  Gezien de huidige coronamaatregelen zijn we genoodzaakt de opstart van het bootcamp online in te richten. Samen met de expert/begeleider van het bootcamp treffen we de nodige voorbereidingen om de kwaliteit en de interactiviteit van de sessies te garanderen. Van zodra de maatregelen versoepelen, zullen we overschakelen naar fysieke bijeenkomsten. We gaan er echter vanuit dat we minstens tot april online zullen moeten werken.

Wanneer:

 • 23 februari 2021: 13.30 tot 17.00
 • 16 maart 2021: 13.30 tot 17.00
 • 20 april 2021: 13.30 tot 17.00
 • 4 mei 2021: 13.30 tot 17.00
 • 18 mei 2021: 13.30 tot 17.00

Begeleiders: deze bootcamp wordt georganiseerd onder professionele begeleiding van AMS, met Remco Lenstra, Maka De Lameillieure en Philippe Martens als docenten.

Investering deelname? 
Je betaalt 500 euro (excl. btw). Om de theoretische groei en de vertaalslag hiervan te maken in je eigen onderneming, stimuleren we dat er twee medewerkers van je organisatie deelnemen. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Interesse?
Schrijf in via de knop hiernaast. Enkele weken voor de start contacteren we jou nog om de verwachtingen en het verloop van de bootcamp toe te lichten. 

Groeilabz is een aanbod van:

VLAIO_001_labels_rechthoek_v1.png

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 500,00
2de deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis

Deel met anderen