Cybersecurity verbetertrajecten VLAIO

Cybersecurity verbetertrajecten VLAIO
Bron: VLAIO

Tijdens een VLAIO cybersecurity verbetertraject helpt één van de erkende dienstverleners de beveiliging van jouw onderneming te verbeteren. Ontwikkel een cyberplan, garandeer businesscontinuïteit, zorg voor risicomanagement, geef je onderneming veerkracht en een professionele uitstraling. Onmisbaar voor een toekomstgerichte organisatie!

In het kort

Cybersecurity verbetertrajecten helpen Vlaamse ondernemingen bij het duurzaam verbeteren van hun cyberveiligheid. Tijdens zo’n traject ambieert een erkende dienstverlener de cybersecurity van een onderneming te versterken. VLAIO subsidieert bij kmo's en maatwerkbedrijven 50% van de kosten voor het inkopen van deze externe begeleiding. Bij ondernemingen die niet voldoen aan de kmo-criteria maar wel onder de NIS2-richtlijn(externe link) vallen bedraagt de tussenkomst van VLAIO 35% van de kostprijs.

VLAIO biedt de cybersecurity verbetertrajecten nu in drie versies aan. Kies het pakket dat het best aansluit bij de noden van jouw onderneming: Sta je nog niet ver op gebied van cyberveiligheid en wil je graag een eerste analyse maken om te weten welke stappen je dient te zetten om de cyberveiligheid in je onderneming te verbeteren? Of heb je naast een analyse en een actieplan ook nood aan begeleiding op maat van één van onze dienstverleners bij het oplossen van veiligheidsproblemen?

Samengevat

Voor wie? Vlaamse kmo’s en maatwerkbedrijven + niet-kmo's die onder de NIS2 richtlijn vallen
Voor wat? Inkopen van extern advies en begeleiding inzake cyberveiligheid
Bedrag? 50% steun voor kmo’s en maatwerkbedrijven op trajecten tussen de € 8.500 en € 35.000 (excl. btw), met een verlaagd steunpercentage van 35% voor de niet-kmo’s die onder de NIS2-richtlijn vallen

Gerelateerde opleidingen

10 september 2025

Workshop efficiënter werken met generatieve AI (Gent)

Generatieve AI (GenAI) biedt sociale ondernemingen kansen voor tijd- en efficiëntiewinst, bijvoorbeeld door omvangrijke dossiers samen te vatten of complexe data autonoom te analyseren. Tegelijk wekt het vragen op omtrent privacy, intellectuele eigendom en de rol van AI in onze jobs. We ontdekken het samen tijdens dit inspiratielab.

22 september 2025

Workshop digihelper op de werkvloer (Brussel)

Deze workshop is voor collega's die minder vaardige collega’s willen ondersteunen bij digitale vragen en digitale vaardigheden versterken. Deze peer-to-peer relatie werkt drempelverlagend, bevordert de leercultuur en zorgt ervoor dat de implementatie van digitale technologie in het zorgproces slaagt.

25 september 2025

Workshop cyberveiligheid als troef (Brussel)

Cyberaanvallen zijn een groeiend probleem voor organisaties en ondernemingen. In deze workshop deelt Patrick Coomans (Vinçotte) een stappenplan om aanvallen te voorkomen. Ontdek herkenbare cases en reflecteer op het cyberplan voor jouw organisatie.

30 september 2025

Workshop maak werk van een digitaal inclusief beleid (Brussel)

Deze workshop is voor organisaties binnen zorg en welzijn die aan de slag willen gaan om binnen de eigen organisatie een beleid op vlak van digitale inclusie en mediawijsheid te ontwikkelen. 

3 oktober 2025

Groeilab verhoog de slaagkans van jouw digitaal project (Antwerpen)

Digitalisering is geen luxe meer, maar een noodzaak in de social profit sector. Vaak loopt het mis bij de implementatie van digitale projecten. Hoewel de technologie veelbelovend is, gaan projecten vaak over tijd, overschrijden ze budgetten of leveren ze niet de verwachte waarde. De oorzaak ligt meestal in de manier waarop de organisatie en communicatie binnen projecten worden aangepakt.

21 oktober 2025

Groeilab efficiëntiewinst met generatieve AI (Gent)

Dit groeilab helpt sociale ondernemingen verantwoord generatieve AI (zoals ChatGPT) te integreren in werkprocessen en dienstverlening. De sessies omvatten basiskennis, hands-on oefeningen en het ontwikkelen van een beleidsvisie of pilootproject. Ontvang professionele begeleiding voor maximale impact op jouw digitale strategie.

23 oktober 2025

Groeilab cyberveiligheid: aan de slag! (Brussel)

Cyberaanvallen zijn niet langer een kwestie van "als", maar "wanneer". Sociale ondernemingen, die vaak werken met gevoelige data, zijn extra kwetsbaar. Dit groeilab is speciaal voor IT-coördinatoren. Samen met een cyberexpert stel je een plan op om aanvallen te voorkomen en leer je hoe je je IT-infrastructuur beter kunt beveiligen. Van netwerksegmentatie tot bewustwording bij collega’s – alles komt aan bod. Maak je organisatie weerbaarder tegen cyberdreigingen!