Groeien als Sociale Onderneming – Social Enterprise World Forum

Groeien als Sociale Onderneming – Social Enterprise World Forum

In het kader van het Social Entreprise World Forum (SEWF – Brisbane) organiseerden wij samen met Provincie AntwerpenTrividendSociale Innovatie FabriekBlenders en Belgium Impact een locale community Hub voor sociale ondernemers in Antwerpen. Het thema ‘groei’ had binnen de context van sociaal ondernemen met oog voor mens en planeet een positieve lading.

We startten de dag met de inspirerende keynote van Peter Depauw (Strategies & Leaders) waarbij we leerden van rechts naar links denken. Het onderwerp groei kwam vervolgens in diverse gedaantes naar voren in het persoonlijk verhaal van Jan Van Roie (MetSense) en Hans Bouwen (Groep Talent). Wat voor de één een voorafgebeeld proces was met vooropgestelde doelen – “ieder jaar doen we iets nieuws open”- bleek voor de ander een taai proces van goesting en vertrouwen creëren. Frank Dingemans (Kringwinkel Antwerpen) gooide de boeg om met focus op groei in technologie en innovatie en deed ons afvragen of de kringwinkel ooit een techbedrijf wordt. In elk verhaal vond je enkele constanten: de voortdurende aandacht voor ‘medewerkers’ in de sociale economie, de circulaire gedachte en het pur sang ondernemen. 

We sloten de sessies af met een verhaal van bomenklimmers en eekhoorntje gebracht door Tine Holvoet (Verso) en een panel discussie met Leen Ardui (Ecoso), Stefanie Veraghtert (The Big C), Jeroen Vereecke (Robinetto) en Gert De Vos (Natuurwerk). Hoe aantrekkelijk het groeipad was voor deze ondernemers? Een hoogstpersoonlijke aangelegenheid zo blijkt, die wat vaker in kwetsbare en gevoelige termen ontsloten mag worden. Samen ervaringen delen, toekomstscenario’s vergelijken en sleutelmomenten bespreken, het is duidelijk dat het ontsluieren van groei voor alle deelnemende sociale ondernemers herkenbaar, inspirerend en motiverend was! Bedankt partners in sterk ondernemen.

Bedankt #partners in #sterkondernemen.