Leerlab

Wat is een leerlab?

Een leerlab is een interactief traject waarbij je in gemiddeld vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zes andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren – neem je één organisatieproces vast met oog op versterking en professionalisering van jouw sociale onderneming. De praktijkvoorbeelden van de andere deelnemers inspireren je om out of the box te denken. Vervolgens vertaal je de kennis en ideeën naar de praktijk van jouw eigen onderneming.

Je leert van experts én van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer.

Wist je dat?

Onze leerlabz stonden vroeger bekend als 'bootcamp'. Zelfde vertrouwde recept onder een nieuwe naam!

Toon al onze komende leerlabs

 1. 14 okt
  Leuven

  Leerlab 'Financieel management basis' (Leuven)

  ‘Leer financieel onderbouwde beslissingen nemen.’ Heb jij als manager of bestuurder van een sociale onderneming niet meteen een financieel-economische achtergrond? Heb je nood aan begeleiding die jou inzicht geeft in hoe je de financiële performantie van jouw onderneming kan monitoren?

 2. 15 okt
  Berchem - Antwerpen

  Leerlab 'Verandermanagement' (Antwerpen)

  'Positieve energie voor verandering creëren.' Hoe pak je als leidinggevende best verandering aan voor jouw specifieke context en hoe versterk je leiderschapscompetenties in (complexe) veranderingsprocessen, ook als het lastig wordt? 

 3. 15 okt
  Berchem - Antwerpen

  Leerlab 'Managementrapportering' (Antwerpen)

  Als directielid of financieel verantwoordelijke neem je elke dag meerdere belangrijke en complexe beslissingen. Een eenvoudig en duidelijk rapport is een must om onderbouwde beslissingen te kunnen nemen en tijdig te kunnen bijsturen met oog op een evenwichtige en gezonde groei van je sociale onderneming.

 4. 15 okt
  Berchem - Antwerpen

  Leerlab 'Innovatieve Arbeidsorganisatie' (Antwerpen)

  Een ander tijdperk vraagt andere organisaties. Wil je bouwen aan een organisatie die wendbaar is? Die flexibel kan reageren op noden van cliënten en hun omgeving? Die meebeweegt met de maatschappelijke context?

 5. 17 okt
  Gent

  Leerlab 'Subsidiemanagement' (Gent)

  Projectsubsidies voor de social profit? Jazeker! Laat je inspireren en ondersteunen om geen kans onbenut te laten. Dit leerlab verhoogt de slaagkans op subsidies om jouw organisatiedoelen te bereiken.

 6. 17 okt
  Gent

  Leerlab 'Communicatiestrategie' (Gent)

  Communicatie met meer impact! Een sterk imago bouw je op. En dat doe je door slimme en goeie communicatie. Maar wat zeg je wanneer en hoe begin je daar eigenlijk aan?