Over Lerend netwerk "Innovatiemanagement" (Leuven)

Lerend netwerk "Innovatiemanagement" (Leuven)

Wat is een lerend netwerk?

Een lerend netwerk is een interactief traject waarin je in vijf dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Je doet dit niet alleen: samen met 12 andere sociale ondernemingen (uit verschillende sectoren) leer je van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie.

Waarom deelnemen aan dit lerend netwerk?

De samenleving - en in het bijzonder de social profit - evolueert razendsnel. Je hebt niet alleen nieuwe, innovatieve mogelijkheden en oplossingen, de gebruiker heeft vaak ook andere verwachtingen dan vroeger. Het is dan ook een grote uitdaging om je organisatie in deze woelige tijden op koers te houden richting de toekomst. Tijdens dit lerend netwerk zullen we je onderdompelen in een innovatiebad op basis van 4 pijlers: #getinspired, #getconnected, #getitdone en #getsmarter.

Verwacht je aan: inspirerende sprekers, interactieve workshops, introductie in een netwerk van start-ups en nog veel meer! Doe mee en hou jouw sociale onderneming op koers richting een duurzame en innovatiegedreven organisatie. Aansluitend op dit lerend netwerk kun je ook verdiepingssessies volgen over deze thema’s.

Wat kan en weet je na afloop van dit lerend netwerk?

 • Je hebt een goede kennis over de toekomstige uitdagingen en voelt je geïnspireerd door de mogelijkheden die innovatieve oplossingen bieden voor jouw organisatie.
 • Je hebt kennis gemaakt met verschillende methodieken om met innovatie aan de slag te gaan. Zo zet je verdere stappen richting een innovatiegedreven organisatie waarbij iedereen aan boord is.
 • Start-ups zijn niet langer een ver-van-mijn-bedshow maar mogelijke partners om innovatieve oplossingen uit te proberen, te ontwikkelen of te implementeren.
 • Je hebt zicht op mogelijkheden om zelf oplossingen te vinden in je organisatie. Je weet ook hoe die te financieren of er een businessmodel voor op te zetten.
 • Je hebt een belangrijke stap gezet in een rol als (sociaal/ zorg-/welzijns)transformator die jouw organisatie kan coachen richting de toekomst.

Wanneer wordt dit lerend netwerk een succes?

 • Je popelt om in je eigen organisatie aan de slag te gaan met de principes van innovatiemanagement of hebt hier al stappen in gezet en wil verder groeien.
 • Je staat open om inzichten te delen én van gedachten te wisselen met gelijkgestemden.
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp.
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren.

Praktisch?

Waar: het lerend netwerk gaat van start in Leuven.  

Wanneer:

 • 20 oktober 2022: 10.00 tot 16.00u  > Provinciehuis Leuven
 • 17 november 2022: 10.00 tot 16.00 
 • 15 december 2022: 10.00 tot 16.00
 • 25 januari 2023: 10.00 tot 16.00
 • 23 februari 2023: 10.00 tot 16.00

Covid-19: We houden steeds rekening met de maatregelen die van kracht zijn. Indien deze maatregelen fysieke bijeenkomsten verbieden of ontmoedigen, zullen we overschakelen op online bijeenkomsten. 

Interesse? 

Om een maximaal resultaat te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 550 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Enkele weken voor de start ontvang je een uitnodiging met praktische informatie inzake de startsessie.   

Groeilabz is een aanbod van:

VLAIO_001_labels_rechthoek_v1.png

Deze sessie i.s.m.:

Logo_Horizontaal_in4care_baseline.png

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
2de deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis
Standaard € 550,00