Over Bootcamp 'Start-to-SDG voor sociale ondernemers'

Bootcamp 'Start-to-SDG voor sociale ondernemers'

Bootcamp 'Start-to-SDG voor sociale ondernemers'

Waarom neem je deel?

Duurzaamheid, zorg voor het milieu, goed bestuurlijk beleid? Industriële innovatie en waardig werk? Internationale solidariteit, transparantie en respect voor mensenrechten? Voor jou zijn deze begrippen geen ver-van-je-bedshow. Integendeel: dit zijn allemaal belangrijke thema’s voor een toekomstbestendige onderneming. Deze bootcamp verkent al deze thema’s aan de hand van één van de meeste belangrijke teksten van de Verenigde Naties van de afgelopen jaren: de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling met daarin als kernstuk de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s. De Agenda 2030 is een actieplan en richtinggevend ethisch kompas voor het verduurzamen van jouw sociale onderneming. 

Ben jij op zoek naar een manier om duurzaamheid te vertalen naar de dagelijkse acties van je sociale onderneming? Ben je op zoek naar een strategisch en breed gedragen kader waarop jij je missie, visie en toekomstige acties kan aligneren en realiseren? Wil jouw sociale onderneming een voortrekker zijn voor maatschappelijke transities? Dan is deze bootcamp het geknipte traject voor jou!

Na afloop van de bootcamp, kan je of weet je:

  • De inhoud van de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling (met focus op de 5 P’s en de 17 SDG’s) en – vooral - de ‘hertaling’ ervan voor sociale ondernemingen.
  • Een verduurzamingsproces in de praktijk te organiseren op de werkvloer. 
  • De kerncompetenties om met duurzame ontwikkeling op de werkvloer aan de slag te gaan.
  • Het stappenplan van het SDG-Compass. 
  • Systeemdenken en transitie
  • De link tussen duurzame ontwikkeling en vrede (omgaan met conflicten). 
  • De link tussen duurzame ontwikkeling en ethiek of goed bestuurlijk beleid.

Wanneer wordt deze bootcamp voor jou én voor ons een succes? 

Een bootcamp vraagt inzet van alle deelnemers. Jouw actieve inzet tijdens de verschillende bijeenkomsten is daarom cruciaal. Ook tussendoor ga je met de materie aan de slag binnen je eigen organisatie.  

Idealiter ben je op zoek naar dat ene strategische kader waarin duurzaamheid centraal staat en richting geeft aan de dagelijkse inspanningen van jouw onderneming. Je kan en mag vanuit je functie kritisch meedenken over de maatschappelijke impact die jouw organisatie realiseert. Daarnaast heb je een goed zicht op het reilen en zeilen in je organisatie om de nodige inzichten en handvaten uit het bootcamp te delen en te implementeren. 

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifiek proces, plan of tool op maat. Dit doe je niet alleen, maar samen met zeven andere sociale ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. 

Wat mag je verwachten?

  • Een collectief traject van vijf halve dagen in een vaste groep met zeven andere deelnemers.
  • Een praktische vorming op basis van jouw eigen project onder professionele begeleiding.
  • Ervaringsdeling van de praktijkkennis met de medecursisten.
  • Begeleiding op maat met twee uur extra individuele coaching.
  • Intersectorale praktijkvoorbeelden als inspiratiebron voor innovatief denken. 
  • Doorvertaling in reflectie, visieontwikkeling en implementatie in de eigen organisatie.
  • Een intersectoraal lerend en dynamisch netwerk van sociale ondernemingen.

Praktisch?

Waar: de bootcamp gaat van start in Brussel in de directe omgeving van een station
Wanneer:

  • 29 september 2020: 9.30 tot 13.00
  • 13 oktober 2020: 9.30 tot 13.00
  • 10 november 2020: 9.30 tot 13.00
  • 1 december 2020: 9.30 tot 13.00
  • 2 februari 2021: 9.30 tot 13.00

Begeleider: Peter Wollaert van Cifal Flanders.
Investering deelname? 
Je betaalt 500 euro (excl. btw). Om de theoretische groei en de vertaalslag hiervan te maken in je eigen onderneming, gaan we ervan uit dat twee medewerkers van je organisatie deelnemen. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.
Interesse?
Schrijf in via de knop hiernaast. Enkele weken voor de start contacteren we jou nog om de verwachtingen en het verloop van de bootcamp toe te lichten. 

Groeilabz is een aanbod van:

VLAIO_001_labels_rechthoek_v1.png

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
2de deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis
Standaard € 500,00

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens een uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 650 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag