Over Bootcamp: Financieel management basisniveau (Leuven)

Bootcamp: Financieel management basisniveau (Leuven)

Bootcamp: Financieel management basisniveau (Leuven)

Waarom deelnemen aan dit bootcamp? 

Binnen sociale ondernemingen duiken almaar meer innovatieve financieringsvormen op. Denk maar aan vraaggestuurde financiering of hybridisering. Als financieel verantwoordelijke is het daarom zinvol om een boost te geven aan jouw financieel-economische expertise. In dit bootcamp krijg je de juiste begeleiding om de financiële performantie van jouw onderneming te bewaken: we zoomen dieper in op basisbegrippen zoals rendabiliteit,  liquiditeit, solvabiliteit en cash-flowmanagement. Zo neem je onderbouwde financiële beslissingen in jouw organisatie. 

N.B. Heb jij al meer ervaring met bovenstaande zaken? En wil je die kennis verdiepen of erover van gedachten wisselen met andere experts? Dan is het bootcamp ‘financieel management voor gevorderden’ iets voor jou.  

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp? 

Je leert:  

 • De cijfers in jouw begroting, budget, balans en financiële rapportage opstellen, lezen en begrijpen 
 • De belangrijkste financiële KPI’s voor je onderneming monitoren 
 • De risico’s voor je organisatie verkleinen  
 • Een doelgericht gesprek met financiële collega’s of boekhouders voeren  
 • Een onderbouwde investeringsbeslissing nemen 

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?  

 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt 
 • Je staat (idealiter) voor een concrete uitdaging of kampt met een praktisch vraagstuk dat aansluit bij dit thema 
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp 
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren   

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats? 

Het bootcamp gaat van start in Leuven, in de directe omgeving van het centraal station. 

 • Maandag 25/04  
 • Maandag 16/05  
 • Maandag 13/06  
 • Maandag 5/09
 • Maandag 3/10

 Alle sessies vinden plaats van 13.30u tot 17.00u 

Covid-19: We houden steeds rekening met de maatregelen die van kracht zijn. Indien deze maatregelen fysieke bijeenkomsten verbieden of ontmoedigen, zullen we overschakelen op online bijeenkomsten. We doen dit steeds in nauw overleg met de docent. 

Docent?  

KrisMulleman

Kris Mulleman, financieel expert van Moore  

Kris heeft door zijn meer dan 30 jaar ervaring in de zorgsector het juiste profiel om de deelnemers van de bootcamp te gaan begeleiden in de basis van het financieel runnen van een sociaal-gerichte onderneming.

Met de nodige maturiteit kan hij de zaken efficiënt aanpakken en kan daarbij terugvallen op vergelijkbare praktijksituaties uit het verleden. Een team leiden met enthousiaste collega’s, geeft voor Kris de voldoening om te faciliteren in de goeie zorg voor mensen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
2de deelnemer binnen dezelfde organisatie Gratis
Standaard € 500,00

Deel met anderen

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens twee uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Groeilabz is een aanbod van:

Groeilabz_logo's

Ik help je graag

Ilse Balis

Ilse Balis

Adviseur sociaal ondernemen

Stel je vraag